Parametry fizykochemiczne wody
| Lp. | Nazwa oznaczenia | Jednostka miary | Wyniki badań | Najwyższa wartość dopuszczalna |
| 1. | Mętność | NTU | <0,10 -0,40 | ≤ 1 |
| 2. |
Barwa |
mgPt/l | 5-10 | - |
| 3. | Zapach | TON | < 1 | - |
| 4. | Odczyn (pH) | - | 7,5 - 7,9 | 6,5 - 9,5 |
| 5. |
Żelazo (Fe) |
mg/l | < 0,060 | ≤ 0,200 |
| 6. | Chlorki (Cl-) | mg/l | 3,86 | ≤ 250 |
| 7. | Amonowy jon (NH4+) | mg/l | < 0,05-0,1 | ≤ 0,5 |
| 8. |
Azotany (NO3-) |
mg/l | < 4,50 | ≤ 50 |
| 9. | Azotyny (NO2-) | mg/l | < 0,03 | ≤ 0,5 |
| 10. | Utlenialność z KMnO4 | mg/l | 0,76 | ≤ 5 |
| 11. | Mangan (Mn) | mg/l | < 0,004 - 0,024 | ≤ 0,05 |
| 12. | Twardość (CaCO3) | mgCaCO3/l | 239 | 60 - 500 |
| 13. | Smak | TFN | < 1 | - |
Dane aktualne na dzień 10.06.2016 r.
